Alles Plat - dialectconcert 22 oktober 2023

22 okt
14:30 - 17:00

“ALLES PLAT”, een speciale dialectmiddag in Dorpshuis Angeren

Update: We hebben een nieuwe datum! In verband met het ziekteherstel van Dick van Altena, een van de deelnemende artiesten, is naar een nieuwe datum gezocht en gevonden gelukkig: zondag 22 oktober 202

Muziekliefhebbers die al kaarten hadden gereserveerd  hebben inmiddels bericht hierover ontvangen in hun mailbox. Uw kaarten voor 19 maart 2023 blijven geldig.

Gemist? Mail even voor alle info of kaartreservering naar tickets@dorpshuisangeren.nl

============

“ALLES PLAT”, een speciale dialectmiddag in Dorpshuis Angeren                                 

Op zondagmiddag 22 oktober 2023 zal er vooral in dialect gesproken en gezongen worden door de 3 muzikale entertainers die de muziekcommissie van Dorpshuis Angeren Theater op haar podium mag verwelkomen. Een gezellige middag ‘plat proaten’ dus met anekdotes en liedjes on en off stage.

Voor deze 1e editie van dit mini-dialectfestival hebben we 3 vertegenwoordigers van evenzovele dialectregio’s uit Nederland enthousiast gekregen om u mee te nemen op een muzikale reis naar hun ‘thuis’.

Op uw eerste stop blijven we nog wat dicht bij huis: het Betuws dialect. Hiervoor hebben uiteraard de bij ons, en inmiddels ver buiten onze provinciegrenzen, bekende singer/songwriter DICK VAN ALTENA gevraagd. Dick is regelmatig op ons podium te vinden in diverse muziekprojecten. Naast solo shows  is hij ook bij de  Back to the Country-show, op pad met zijn eigen Quintet en was hij een van 3 zangers tijdens onze succesvolle ‘In The Round’ concerten. Bekend van zijn vele cd’s vol met prachtige, vrolijke maar ook ontroerende dialectliedjes zal Dick deze middag ‘aansturen’ met solo optredens, maar zingt hij ook speciale duetten met onze andere 2 muzikale gasten.

Een klein uurtje van Angeren komen we terecht in een gedeelte van de Achterhoek waar onze 2e zanger zijn domicilie heeft. JOOP BOXSTART is al vele jaren een enthousiast promoter van het Liemers dialect in woord en zang. Alle teksten en muziek schrijft Boxstart zelf. “Dat is een passie. Een uitspraak kan al een liedje worden. Of iets dat je onderweg ziet. Een van de nieuwe liedjes heet: “Heb gi-j dat ook” en een andere “Elke dag wudt ‘t  laeve kötter.” Samen met zijn vaste toetsenist John te Dorsthorst neemt hij u als zanger daarin mee. Een set waarbij humor zeker een belangrijke plaats inneemt.

Voor het 3e dialect moeten we toch al weer wat langer in de auto zitten. Helemaal naar de provincie Drente om precies te zijn. Zanger RENE KARST is een veelzijdig artiest. Sinds 1979 ‘in het vak’ en bekend in binnen- en buitenland inmiddels. Zo vormde hij ruim 40 jaar ‘duo Karst’met zijn moeder.  Naast zijn zangcarriere is hij ook theaterspeler, producer en veel gevraagde duet-artiest. Grote solo en duethits waren het prettige gevolg. In november 2021 gaf prinses Amalia in haar biografie aan graag wakker te worden met een van de aanstekelijke liedjes van René Karst. René staat net zo gemakkelijk voor 1000 als voor 10000 fans te zingen, maar kijkt toch uit naar de intieme setting in onze theaterzaal. Even weer uit zijn ‘comfortzone’. De charme van een aandachtig luisterpubliek met fraaie ‘kleine’ liedjes uit het leven. En dat uiteraard gemixed met een Drents dialect.

Als organisatie kijk we uit naar dit nieuwe evenement binnen onze theaterzaalmuren. Een lang gekoesterde wens. 3 dialecten uit het Nedersaksisch taalgebied dus ondanks de verschillen juist erg interressant en voor ons allemaal ook nog eens best te verstaan. Verbinding dus.

De kaartverkoop voor deze middag is eind augustus van start gegaan. Kaarten a 17,50 zijn verkrijgbaar via een email naar tickets@dorpshuisangeren.nl 

extraatje:  ‘t urste kupke koffie of thee is van ‘t huus!

Meer geplande evenementen van dorpshuis-theater:

 • Geen evenementen met deze tag
 • Cultureel

  Details

  Activiteit:
  Alles Plat - dialectconcert 22 oktober 2023

  Datum:
  22 October 2023

  Tijd:
  14:30

  Zaal open:
  13:30 uur